Med järnkoll på bilklimatet!

en intervju som KGK gjorde för Autokatalogen

Mats Person och Ingemar Vallestad är två rutinerade AC rävar. Med över 30 års erfarenhet är de experter på området. och sina varubeställningar gör de via KGK:s e-handelsplats. Autokatalogen är väldigt smidig säger Ingemar Vallestad.

Aircondcenter har funnits i lokalerna på Södermalm i Stockholm sedan 1994. Och många verkstäder åker dagligen till Tantogatan med sina klimatfrågor.

Vi tar hand om 10-15 bilar varje dag , tempot är högt och vi får hela tiden mer att göra. Dessutom har vi en servicebil som rullar varje dag och hjälper kunderna hemma hos dom. säger Ingemar Vallestad.

Hans kollega Mats Person började redan 1983 med AC och var då nästan helt ensam inom klimatområdet i Stockholm. Sedan dess har mycket hänt. Förr fanns airconditon främst i större amerikanska bilar. Numer installeras det i varje småbil.Folk har vant sig vid att sitta i en sval och skön bil utan att behöva ha deodoranten i handskfacket.- Vi är specialinriktade på luftkonditionering och den marknads har explodera senaste 10-15 åren.

Vi har hållit på länge och vår erfarenhet är viktig för det är ganska komplicerade grejer, säger Ingemar Vallestad
.

När Aircondcenter beställer reservdelar använder man Autokatalogen och Ingemar gillar den digitala katalogen.- Det är väldigt smidigt att beställa via Autokatalogen. Jag loggar in och beställer nästan varje dag.

Nästan allt finns där, och är det några riktiga specialgrejor så ringer jag KGK så löser dom det, säger han.
De jobbar mycket med produkter från Behr Hella och uppskattar den tyska kvaliteten.
Behr Hella står för bra kvalitet. Det håller hög klass och har bra passform. Just formen är väldigt viktig för oss, det spar en massa tid om man lätt kan installeraistället för att såga och fila i prylarna, säger Ingemar Vallestad.

KGK:s Richard Gradin, distriktschef tycker om att jobba Aircondcenter. Bilklimatskillarna på Södermalm sitter inne på mängder med erfarenhet och mer rutin kring airconditon finns knappt att tillgå.
-De är störst på AC o Stockholm på personbilssidan och är verkligen experter på aircondition. De är proffsiga och otroligt bra att ha och göra med säger Richard Gradin

AC rutin i massor på Södermalm

Aircondcenter reparerar och underhåller allt inom bilklimat, Airconditon, AC service, värme och kyla , ventilation på personbilar och lätta lastbilar

Företaget drivas av Ingemar Vallestad och Mats Person plus anställda I verkstaden, på Tantogatan med utsikt över Årstabron görs även reparationer på alla bilmärken. Gänget har över 30 års erfarenhet av bilklimat och har även mängder av bilverkstäder som kunder

Aircondcenter på Södermalm, Stockholms ledande företag inom aircondition för fordon. Med våra över 30 år i branschen vågar vi säga att vi bäst på AC i bilar.

Du kan lugnt lämna vilken bil som helst till oss, gammal eller ny spelar ingen roll, vi fixar dina AC problem!

Vi gör ac reparationer och acservice på alla bilmärken!